De praktijk

Over Chiropractie Praktijk Vivante

 • Professionele expertise én ervaringsdeskundigheid
 • Persoonlijk & behandeling op maat
 • Moderne behandeltechnieken

Onze chiropractoren zijn expert in de diagnose, behandeling en preventie van klachten die gerelateerd zijn aan het bewegingsstelsel, zoals rug-, nek- en hoofdpijnklachten. Praktijk Vivante doet er alles aan uw rug gerelateerde problemen op te lossen. U heeft géén doorverwijzing van de huisarts nodig. Bekijk hier de tarieven

Chiropractie Praktijk Vivante is gevestigd op de Mezenlaan 13-15 te Bussum. De praktijk is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straat.

Er werken momenteel 3 ervaren chiropractoren: Vincent Gimbrère, Dieuwertje Schuringa en Jarco Schol. Zij worden ondersteund door 3 enthousiaste praktijkassistenten: Milli Barendse, Hanna Bos en Brenda Renken. Lees hier alles over ons team.

Vivante organiseert jaarlijks rug-analyse dagen. U heeft dan vrijblijvend een individueel gesprek met een chiropractoren waarbij uw klachten worden besproken en volgt er een gratis onderzoek, ofwel analyse, om te bepalen of chiropractie iets voor u kan betekenen. U kunt hiervoor een afspraak maken.

  035 203 12 47

  OPENINGSTIJDEN
  OPENINGSTIJDEN
  Ma08:00 - 20:00
  Di/Wo08:00 - 15:00
  Do08:00 - 20:00
  Vr08:00 - 15:00
  Vergoeding

  Tarieven

  Eerste Consult € 85
  Vervolgconsult € 63

  Een consult dient ter plekke bij de praktijk te worden afgerekend. U krijgt een factuur van het consult welke u gemakkelijk door kunt sturen naar uw verzekeraar voor de declaratie.

  Na de intake en onderzoek bij het eerste consult geven wij een indicatie hoeveel behandelingen u mogelijk nodig heeft.

  Zorgverzekering

  Zorgverzekering

  nb: Chiropractie valt onder aanvullende gezondheidszorg en wordt hierdoor niet in het basispakket vergoed.

  Praktijk Vivante is aangesloten bij de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) waardoor zij erkend wordt door de verzekeringmaatschappijen en vergoedingen kunnen worden uitbetaald.

  Vergoedingen van alternatieve zorg

  Chiropractie valt onder aanvullende gezondheidszorg en wordt hierdoor niet in het basispakket vergoed. Chiropractie wordt vanuit het aanvullende pakket vergoed. Hoe veel uw vergoed krijgt is afhankelijk van uw zorgverzekering. Bij twijfel, neem contact op met uw verzekeraar. Download hier een overzicht van de vergoedingen of check uw zorgpremie online.

  Heeft u andere klachten? We zitten klaar voor een persoonlijk gesprek! Bel 035-2031247

  Ons team

  Maak kennis met onze Chiropractoren

  Vincent Gimbrère Vincent Gimbrère Chiropractor

  Mijn naam is Vincent Gimbrère, en kom oorspronkelijk uit Nijmegen. Ik kom uit een artsen familie en het was al vroeg duidelijk dat ook ik in de zorg wilde werken. Geneeskunde leek de logische keus totdat ik tijdens een ski vakantie op mijn 17e een beweging maakte waarbij mijn nek vast schoot en ik alleen nog over mijn schouder kon kijken. Een Nederlandse chiropractor zag het van een afstandje gebeuren en heeft me ter plekke behandeld. Na de behandeling kon ik meteen mijn nek weer draaien en later op de dag was ik klachten vrij. Mijn interesse voor Chiropractie was gewekt. Na uitgebreid in verschillende praktijken te observeren en de universiteit in Engeland te bezoeken heb ik de keuze gemaakt Chiropractie te studeren. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

  Ik vind het geweldig om samen met mensen oplossingen te zoeken voor hun fysieke problemen. Vaak gaat het om pijnklachten maar ook regelmatig om hoe beter te bewegen of hoe fysieke klachten te voorkomen. Wat ik leuk vind aan ons vak is dat we van het begin van de anamnese tot het eind van het behandeltraject bij onze klanten betrokken zijn. Dat we niet alleen naar de plek kijken waar het pijn doet, maar dat we in het hele lichaam op zoek gaan naar spieren en gewrichten die niet goed functioneren en mogelijk bijdragen aan het probleem. En net zoals bij mijn eerste ervaring met Chiropractie zien we vaak direct vooruitgang. In de loop der tijd is mijn interesse verder uitgebreid en vind ik het nóg belangrijker om naar het hele plaatje van gezondheid te kijken: hoe voeding, rust en beweging allemaal hun rol spelen. Ik heb dan ook de specialisatie aan de Institute of Functional Medicine in Amerika gevolgd. Sinds mijn afstuderen in 2008 heb ik 9 jaar in praktijken in Almere, Haarlem en Heemstede gewerkt. Dieuwertje en ik hebben elkaar op de universiteit ontmoet en zijn in 2015 samen Praktijk Vivante begonnen.

  Lees meer >

  Praktijk assistenten

  Brenda Renken Brenda Renken

  Graag verwelkom ik u in onze praktijk. Samen met mijn collega's beheer ik de agenda en ondersteun ik de chiropractoren. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

  Het is fijn de dag bij Praktijk Vivante soepel te laten verlopen voor zowel de chiropractoren als voor u. Wij staan voor u klaar.

  Hanna Bos Hanna Bos

  Na 4 jaar in een soortgelijke functie te hebben gewerkt in mijn geboortestad Amsterdam heb ik het genoegen om sinds augustus 2022 dit mooie team te ondersteunen.

  Ik voel mij erg thuis in deze professionele, warme praktijk, waar elke cliënt alle tijd en aandacht krijgt.

  Ik heet u graag van harte welkom!

  Millie Millie

  Met een glimlach en veel plezier heet ik u van harte welkom en help ik u graag wegwijs te maken in onze chiropractie praktijk.


  Ik zorg ervoor dat onze patiënten zich welkom en gezien voelen. Het is mijn taak om te ontzorgen en dat doe ik met liefde en plezier voor onze patiënten maar ook voor onze chiropractoren.

  Praktijk Vivante is een bedrijf waar ik heel trots op ben om ervoor te mogen werken. Zorg vóór, maar ook met elkaar!

  Waarom voor Praktijk Vivante kiezen?
  De Kracht van Vivante

  Waarom voor Praktijk Vivante kiezen?

  Professionele expertise en ervaring

  Professionele expertise en ervaring

  Onze chiropractoren zijn experts op het gebied van het bewegingsstelsel en hoog opgeleid.

  Effectieve behandelmethodes

  Effectieve behandelmethodes

  Wij maken gebruik van een breed scala aan behandeltechnieken door maatwerk.

  Persoonlijke aanpak

  Persoonlijke aanpak

  We nemen de tijd voor uw lichaam. Onze patiënten staan centraal. Zorg leveren zoals we zelf graag behandeld zouden willen worden.

  Kwaliteitsstandaard

  Kwaliteitsstandaard

  Aangesloten bij NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en het kwaliteitsregister SCN.

  Neem contact op

  Heeft u vragen? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

  Blijf niet rondlopen met klachten, maar neem contact op met Chiropractie Praktijk Vivante.

  Maak nu online een afspraak
  Praktijk Vivante logo