Chiropractie

Werkwijze

De eerste afspraak

Bij uw eerste consult met de chiropractor wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. U krijgt van tevoren per email een vragenlijst thuis gestuurd, deze kunt u op de computer invoeren en elektronisch opsturen. Het is altijd mogelijk de vragenlijst samen met uw chiropractor in te vullen tijdens uw eerste consult. Samen met de chiropractor bespreekt u uw huidige klachten, medische geschiedenis en lifestyle als sport en voeding.

Vervolgconsult

Uw chiropractor heeft tijdens het eerste consult samen met u een behandelplan vastgesteld waar mee wordt gewerkt tot de volgende re-evaluatie. De chiropractor kiest uit een verscheidenheid aan behandeltechnieken welke voor uw klachten het meest geschikt en effectief gaat zijn. Deze kunnen bestaan uit manipulatie, mobilisatie- of spierontspanningstechnieken, alsmede oefeningen om spieren te versterken, te ontspannen, houding te verbeteren of bewegingsvrijheid te vergroten.

Behandelmethode

Chiropractie is niet één behandeltechniek maar een benaderingswijze waarbij veel verschillende behandeltechnieken gebruikt worden. Vaak wordt er bij chiropractie snel gedacht aan 'gekraak'. Een manipulatie (het ‘kraken’) is een snelle gedoseerde mechanische druk met de hand op een gewricht. Dit bevordert de beweeglijkheid van het gewricht en vermindert de pijn doordat de druk op het geïrriteerde gewricht verlicht wordt en de spierspanning rondom minder wordt. De behandeltechniek wordt aangepast aan de specifieke behoeftes van de persoon en welke technieken op dat moment het meest effectief is om de klacht te behandelen. De chiropractoren van Vivante hebben zich gespecialiseerd in meerdere behandeltechnieken waarbij niet per se hoeft te worden gemanipuleerd.

Met het regelmatig laten controleren van uw wervelkolom op functiestoornissen of blokkades voorkomt u terugval van klachten. Stress en lichamelijke belasting kunnen de spanning in uw lichaam doen opbouwen waardoor een functiestoornis de kans heeft om te ontstaan. Het is niet verstandig te wachten tot de pijn opbouwt en u meerdere behandelingen nodig heeft om er weer bovenop te komen. Met onderhoud ofwel preventie kunt u dit voor zijn. U kunt het zien als de elk half jaarlijkse controle bij de tandarts.

OPENINGSTIJDEN
OPENINGSTIJDEN
Ma08:00 - 20:00
Di/Wo08:00 - 15:00
Do08:00 - 20:00
Vr08:00 - 15:00

HEEFT U VRAGEN?

We zitten klaar voor een persoonlijk gesprek! Bel ons geheel vrijbijlvend:
T: 035-2031247

HEEFT U VRAGEN?

-
Waarom voor Praktijk Vivante kiezen?
De Kracht van Vivante

Waarom voor Praktijk Vivante kiezen?

Professionele expertise en ervaring

Professionele expertise en ervaring

Onze chiropractoren zijn experts op het gebied van het bewegingsstelsel en hoog opgeleid.

Effectieve behandelmethodes

Effectieve behandelmethodes

Wij maken gebruik van een breed scala aan behandeltechnieken door maatwerk.

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

We nemen de tijd voor uw lichaam. Onze patiënten staan centraal. Zorg leveren zoals we zelf graag behandeld zouden willen worden.

Kwaliteitsstandaard

Kwaliteitsstandaard

Aangesloten bij NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en het kwaliteitsregister SCN.

Neem contact op

Heeft u vragen? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Blijf niet rondlopen met klachten, maar neem contact op met Chiropractie Praktijk Vivante.

Maak nu online een afspraak
Praktijk Vivante logo