Werkhouding

Werkhouding thuis of op kantoor

Werkhouding Thuis of op Kantoor: 10 dingen waar je op kunt letten.

Door de huidige corona crisis zitten velen van ons thuis te werken. Hier heb je vaak echter niet een ergonomisch op je ingestelde werkplek en vaste computer. Veel mensen werken bijvoorbeeld aan de keukentafel met een laptop. Maar hier kan je gelukkig ook met creatieve oplossingen een goede/betere werkhouding creëren. Kussens, boeken, dozen, in huis zijn er genoeg objecten die je kan gebruiken.

Hier zijn er paar dingen waar je op met letten voor een goede werkhouding:

  1. Zorg dat je stoel niet te hoog is. Je voeten moeten op de grond kunnen staan, als dit niet lukt pak een doos of wat grote boeken zodat je een voetensteuntje maakt.
  2. Zorg dat je stoel niet te laag is. Je knieën mogen niet hoger uitkomen dan je heupen. Het liefst wil je dat je schoot iets naar beneden afloopt of desnoods rechts is.
  3. Zorg dat je met je billen tegen de leuning van de stoel aan komt en zo de rugsteun optimaal gebruikt. Is je stoel te diep hiervoor pak dan een extra kussen in de rug.
  4. Zorg dat je bureau niet te hoog is. Je onderarmen moeten natuurlijk kunnen rusten op het bureaublad, niet zodat je schouders omhoog worden geduwd.
  5. Zorg dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Werk je met een laptop, kijk desnoods of je een los toetsenbord aan kan sluiten en je laptop op een stapel boeken voor je zet en het toetsenbord op tafel.
  6. Let erop dat je niet met je hoofd te veel naar voren gaat en ‘in je scherm kruipt’. Probeer je hoofd recht te houden en je kin licht in te trekken (‘chin tuck’).
  7. Kijk of je thuis ook een sta-werkplek kan creëren zodat je het zitten en staan soms af kan wisselen. De hoogte van het toetsenbord is hierbij bepalend dat de onderarmen weer op een natuurlijke wijze op het werkblad moeten kunnen rusten zonder dat de schouders omhoog komen.
  8. Neem vaak mini-pauzes van het zitten. Ideaal gezien elke 20 minuten even opstaan.
  9. Mocht je een telefoongesprek hebben loop dan tijdens het telefoneren even rond.
  10. Doe af en toe wat oefeningen zoals je rollen van je schouders, de armen omhoog en opzij stretchen, met het hoofd opzij en naar voren stretchen.
Tags: werkhouding thuiswerken
OPENINGSTIJDEN
OPENINGSTIJDEN
Ma08:00 - 20:00
Di/Wo08:00 - 15:00
Do08:00 - 20:00
Vr08:00 - 15:00

HEEFT U VRAGEN?

We zitten klaar voor een persoonlijk gesprek! Bel ons geheel vrijbijlvend:
T: 035-2031247

HEEFT U VRAGEN?

-
Neem contact op

Heeft u vragen? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Blijf niet rondlopen met klachten, maar neem contact op met Chiropractie Praktijk Vivante.

Maak nu online een afspraak
Praktijk Vivante logo