Rugpijn tijdens de zwangerschap

Rugpijn tijdens de zwangerschap

Rugpijn tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap maakt het lichaam van de vrouw grote veranderingen door. In de zwangerschap kunnen gewichtstoename, houdingsverandering en hormonale invloeden rug-, lies- en bekkenklachten veroorzaken. Deze klachten kunnen tijdens de zwangerschap ontstaan maar vaak heeft de toekomstige moeder voor de zwangerschap al lage rugpijn en kunnen deze veranderen of verergeren tijdens de zwangerschap. Ook bij zwangere vrouwen zonder klachten kan chiropractie helpen om het lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op de toenemende druk van de zwangerschap en de bevalling.

Oorzaak

Het bekken is de basis van de wervelkolom. De ruggengraat klikt in de achterzijde van het bekken bij de SI-gewrichten, oftewel bekkengewrichten. Tijdens een zwangerschap krijgt het bekken een grotere druk te verwerken door de gewichtstoename door de groei van de baby. Door de groei van de buik verandert ook het zwaartepunt van de vrouw. Ter compensatie hiervoor krijgt de vrouw een versterkte lordose (holling) van de lage rug en gaat wat breder lopen.

Verschillende hormonen hebben een verslappende werking op de banden en spieren in het lichaam waardoor er meer ruimte wordt gemaakt voor de bevalling echter er komt ook meer druk op de bekkengewrichten. Het is dan ook van belang dat het bekken tijdens de zwangerschap goed blijft functioneren en deze veranderingen goed aan kan.

Bekkeninstabiliteit

Soms komen de klachten tijdens een zwangerschap door instabiliteit van het bekken als het te veel beweegt en te soepel is. Echter regelmatig komen de klachten niet door instabiliteit maar door een disfunctie of disbalans van het bekken. De chiropractor heft deze disfunctie op zodat het bekken weer optimaal en efficiënt kan bewegen waardoor de toenemende druk op het bekken en de bevalling zelf beter kan worden opgevangen.

Proces

Chiropractie kan uw klachten verhelpen d.m.v. specifieke technieken en speciaal voor zwangere vrouwen geschikte behandeltafels en kussens. Chiropractoren hebben een diversiteit aan technieken om het bekken verantwoord en veilig te behandelen en te begeleiden naar mate de zwangerschap vordert en de buik zwaarder wordt. Ook wanneer de zwangere vrouw in het laatste trimester zit zijn er nog volop mogelijkheden om snelle resultaten te behalen.

Chiropractie

Het behandelen van zwangere vrouwen en baby’s is een specialisatie binnen de chiropractie. De chiropractoren bij Vivante zijn gespecialiseerd op het gebied rugpijn tijdens de zwangerschap, zie ook ‘Het Team’. De technieken die door ons toegepast worden zijn veilig voor zowel moeder als kind. Klik hier voor meer informatie voor chiropractie voor baby’s en kinderen.

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap onder behandeling zijn geweest bij één van de chiropractoren van Vivante kunnen na de bevalling met hun baby voor een gratis check-up komen.

Tags: zwangerschap rugpijn
OPENINGSTIJDEN
OPENINGSTIJDEN
Ma08:00 - 20:00
Di/Wo08:00 - 15:00
Do08:00 - 20:00
Vr08:00 - 15:00

HEEFT U VRAGEN?

We zitten klaar voor een persoonlijk gesprek! Bel ons geheel vrijbijlvend:
T: 035-2031247

HEEFT U VRAGEN?

-
Neem contact op

Heeft u vragen? Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Blijf niet rondlopen met klachten, maar neem contact op met Chiropractie Praktijk Vivante.

Maak nu online een afspraak
Praktijk Vivante logo